fbpx

De regeling Dienstverlening aan huis

Wanneer je oppast voor NannyBee kun je gebruik maken van de regeling dienstverlening aan huis. Deze regeling is tot stand gekomen om particulieren (je bent geen bedrijf) tegemoet te komen wanneer zij minder dan 4 dagen per week werk verrichten in en om het huis van een andere particulier.

Dit betekent dat je niet in loondienst werkt, maar het is wel handig om een oppascontract met de ouders te maken waarin staat wat jullie van elkaar verwachten. Je moet je inkomsten opgeven bij de belastingdienst onder ‘inkomsten uit overig werk’ en dit ook doorgeven aan de uitkeringsinstantie wanneer je een uitkering krijgt. 

Voorwaarden van de regeling:

– Je bent particulier (geen bedrijf) en verricht werk voor een particulier
– Je verricht licht huishoudelijk werk
– Je werkt minder dan 4 dagen per week bij hetzelfde gezin
– Het maakt niet uit hoelang je bij het oppasgezin werkt, ook als je hier maar één uurtje werkt wordt dit gezien als een hele werkdag. Wél is het toegestaan om meer dan 4 dagen bij verschillende gezinnen te werken. Zolang je je per gezin aan de regels houd en niet meer dan 4 dagen werkt. 

Voorbeelden van werkzaamheden:

– Oppassen
– Licht huishoudelijk werk, zoals de vaatwasser uitruimen, koken etc
– De hond uitlaten
– Het werk hoeft niet altijd in en om het huis van het oppasgezin te zijn, ook als je een dagje weggaat blijven de zelfde voorwaarden gelden

Meer over de regeling dienstverlening aan huis vind je hier.

Heb je vragen hierover? Stel ze gerust!